Двама се карат, трети печели. Това се случва при всяка

...
 Двама се карат, трети печели. Това се случва при всяка
Коментари Харесай

Китай най-печеливш от петролната война

 

Двама се карат, трети печели. Това се случва при всяка война, не прави изключение и петролната. Докато Саудитска Арабия и Русия се караха за квотите за ограничаване на добива и всяка от тях претърпя милиарди загуби, оказа се, че Китай е понесъл несгодите от спрените фабрики и магадини поради пандемията от ковид, откъдето той плъзна по света, само че в това време че спечелил в дълготраен проект милиарди от невиждано ниските цени на петрола. Попълнил е рекордно запасите си, заяви Reuters.

За първото тримесечие на ден Китай е внасял рекордните 10,2 милиона барела на ден, съвсем двойно спрямо предходната година. За този интервал добивът в страната е бил по 3,8 милиона барела, а преработката в „ китайските чайници “ е била 12 милиона барела. Това ознавача, че 2 милиона са отивали на ден в резервоарите.

Пекин остава най-големия вносител на нефт в света. Сумарно, със своите 14 милиона барела в денонощие потреблението е сравнимо с това на Англия, Германия, Испания, Италия, Франция, Южна Корея и Япония взети дружно. Недостатъчният брой складове по света беше и основната причина за срутва на цените от началото на година. Единствената страна, която може да се разреши увеличение на запасите е Китай, която разполага с големи размери.

През април страната има желание да усили още вноса по море най-малко с 550 000 барела на ден.

От 1 май влиза в действие новата договорка за петрола, съгласно която добива в страните отОПЕК+ се понижава с 9,7 милиона барела за денонощие.

Преди малко стана ясно, че цените на петрола паднаха по рекордно ниско равнище, а майските фючърси за американския вид WTI са 11 $ за барел на Лондонската борса. Такива стойности не са отбелязвани от началото на борсовата търговия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР